Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΚωδικός: 978-9963-271-45-0Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Παυλίδης ΆντροςΕκδοτικός οίκος: ΗΛΙΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥΚΥΠΡΟΣ

ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ
Tιμή Καταλόγου:15.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:13.50€

Ασχολούμενος συνεχώς και συστηματικά με τη μελέτη της ιστορίας της Κύπρου, όλων της των περιόδων, μοιραία είχα σταθεί και στο όλο ζήτημα της επικής αντίστασης της Αμμοχώστου το 1570 – 71. Η πολιορκία της από υπεράριθμες δυνάμεις των Οθωμανών και η αντίστασή της για ένα σχεδόν χρόνο από τους ελάχιστους αριθμητικά υπερασπιστές της – Ιταλούς, Έλληνες και Έλληνες Κυπρίους – αποτελεί ένα συγκλονιστικό και ανεπανάληπτο έπος. Παγκόσμιας μάλιστα εμβέλειας. Είχα μελετήσει τις σχετικές πηγές, μάλιστα είχα μεταφράσει και δημοσιεύσει και τις γραπτές μαρτυρίες που μας κληροδότησαν κάποιοι που είχανε ζήσει τα γεγονότα, αυτόπτες μάρτυρες τούτων. Διεξοδικά μελέτησα και τα σωζόμενα μνημεία της μεσαιωνικής Αμμοχώστου, της οποίας ιδίως οι οχυρώσεις θεωρούνται θαύμα της στρατιωτικής αρχιτεκτονικής, και αν όχι οι καλύτερες, πάντως από τις καλύτερες παγκοσμίως. Και δεν υπερβάλλω – μάλιστα η θέση αυτή δεν είναι μόνο δική μου.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Σελίδες: 336