Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

4 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥΚωδικός: 978-960-9431-57-6Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: C.I.A. & I.R.A. & Lenin, Vladimir Illic & WerwolfΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKSΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ 27/3/2020

Tιμή Καταλόγου:19.80
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:17.82€
 1. Β. Ι. Λένιν: Ο ανταρτοπόλεμος (1906)
 2. «Werwolf»: Εγχειρίδιο ανταρτοπολέμου των «Λυκανθρώπων» (1944)
 3. IRA: Το Πράσινο Βιβλίο του Ιρλανδικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού (τέλη &rsquo70)
 4. CIA: Ψυχολογικές επιχειρήσεις στον ανταρτοπόλεμο (1984)

Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται 4 διαχρονικά κείμενα του 20ού αιώνα τα οποία πραγματεύονται την έννοια, την σημασία καθώς και την πρακτική του ανταρτοπολέμου.

Το πρώτο, του Β. Ι. Λένιν το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1906, εξετάζει τις διάφορες μορφές ανταρτοπολέμου οι οποίες εκδηλώνονται αναπόφευκτα κατά την πορεία ενός επαναστατικού κινήματος προς την εξουσία. Πρόκειται για ένα κείμενο που επηρέασε βαθύτατα την πολιτική σκέψη πολλών μετέπειτα κομμουνιστών ηγετών, με πιο διάσημο τον Μάο Τσε Τουνγκ.

Το δεύτερο, γραμμένο προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, απευθυνόταν προς την γερμανική αντιστασιακή οργάνωση  «Werwolf»  η οποία είχε συσταθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστραφεί η διαφαινόμενη ήττα και καταστροφή.

Το τρίτο, διανεμήθηκε από την ηγεσία του IRA στα επιχειρησιακά στελέχη του προς το τέλος της δεκαετίας του &rsquo70. Ήταν η  περίοδος που το αντάρτικο πόλεων στην Βόρειο Ιρλανδία είχε κλιμακωθεί, τόσο λόγω των ενεργειών των ανταρτών όσο και εξαιτίας των διώξεων από την κυβερνητική αστυνομία και τον Βρεταννικό Στρατό.

Το τέταρτο, γράφτηκε από την CIA και διαμοιράστηκε στους αντάρτες Κόντρας της Νικαράγουας με στόχο την ανατροπή των Σαντινίστας. Το κείμενο, με απλά λόγια, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι ψυχολογικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με τις στρατιωτικές, μπορούν να επιτύχουν την ανατροπή ενός καθεστώτος και την εγκαθίδρυση ενός άλλου.

Κάθε κείμενο συνοδεύεται από μία αντίστοιχη εισαγωγή καθώς και αναλυτικές υποσημειώσεις, ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει καλύτερα τους σκοπούς που είχε καθώς και τις συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκε.

Πρόλογος, μετάφραση, σημειώσεις: Γεώργιος Κουφογιώργος

Διαβάστε εκτενή αποσπάσματα από τα κείμενα στην σελίδα των Eurobooks στο Facebook εδώ

Στην σειρά «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ» επίσης κυκλοφορούν:

 1. ΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του Hans von Dach
 2. 150 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΤΑΡΤΗ του Αλμπέρτο Μπάγιο
 3. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ του Αλεξάντρ Ορλώφ
 4. ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΥ του Μάο Τσε Τουνγκ
 5. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ 5 ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ του Μιγιαμότο Μουσάσι
 6. «KUBARK», ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ της CIA
 7. Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ του Σουν Τζου
Σελίδες: 352