Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δεκατρείς Μέρες - Η κρίση των πυραύλων της ΚούβαςΚωδικός: 978-618-80512-3-2Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Kennedy RobertΕκδοτικός οίκος: ΛΙΝΑΙΟΣ

Δεκατρείς Μέρες - Η κρίση των πυραύλων της Κούβας
Tιμή Καταλόγου:14.84
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:13.36€

Ο Robert F. Kennedy (1925-1968) σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Harvard και νομικά στο University of Virginia. Υπήρξε ο συντονιστής αμφότερων των προεκλογικών εκστρατειών του αδελφού του, John F. Kennedy, για την εκλογή του στη Γερουσία το 1952 και στην Προεδρία το 1960. Στην κυβέρνηση του αδελφού του είχε τον διττό ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης και του στενότερου και πιο έμπιστου συμβούλου του. Στη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων της Κούβας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίσιμη επιλογή του ναυτικού αποκλεισμού αντί της εισβολής, χάρη στην οποία αποσοβήθηκε ο πυρηνικός πόλεμος, και διαπραγματεύθηκε απευθείας με τον Σοβιετικό πρέσβη Ντομπρίνιν την απόσυρση των πυραύλων.

 

Στο ανά χείρας βιβλίο ο Robert Kennedy αφηγείται γλαφυρά και λεπτό προς λεπτό τις κρίσιμες εκείνες δεκατρείς μέρες στις οποίες η ανθρωπότητα έφθασε στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής. Στο επίμετρο, οι Richard E. Neustadt και Graham T. Allison προβαίνουν σε μια εμβριθή ανάλυση των μηχανισμών ανάσχεσης και εξισορρόπησης (checks and balances) του Αμερικανικού Συντάγματος και της κατανομής της δικαιοδοσίας μεταξύ του προέδρου και του Κογκρέσου για την κήρυξη και τη διεξαγωγή πολέμου.

 

Σελίδες: 205