Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β΄ - Ο Α΄ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣΚωδικός: 978-618-5410-17-9Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Μπαρμπής, Κωνσταντίνος Ν.Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΑρχύταςΙστορία : αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β΄ -  Ο Α΄ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ
Tιμή Καταλόγου:25.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:22.50€

Όταν "έφυγε" ο Βασίλειος Β', το έτος 1025, η ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία εκτεινόταν από την Αδριατική μέχρι την Αρμενία και από την Ιβηρία και τον Ευφράτη ως το Δούναβη...
Ένας συγγραφέας του δέκατου τρίτου αιώνα υπογράμμισε πως οι δύο κορυφαίοι Αυτοκράτορες που ανέδειξε το Βυζάντιο ήταν ο Ηράκλειτος και ο Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος, καθώς αυτοί οι δύο αποτελούσαν το σύμβολο της "ηρωικής εποχής" του Βυζαντίου, με τον πρώτο να ανοίγει την πύλη και το δεύτερο να την κλείνει πίσω του. Ο συγγραφέας εκείνος ονομαζόταν Μιχαήλ Χωνιάτης.
Κατά την δική μας άποψη θα έπρεπε να προστεθεί στους δύο (ο Χωνιάτης έζησε νωρίτερα από αυτόν και δεν μπορούσε να το πράξει...) και ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Ελληναράς ως τα μύχια της ψυχής του: Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος Δραγάσης. Εκείνος, με τον ημιθεϊκό θάνατό του, "μαρμάρωσε" στις ψυχές των Ελλήνων, την αποφράδα Τρίτη, 29 Μαΐου1453, στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 432
Θέματα: Ιστορία : αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα