Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δοκίμιο για τα Ελευσίνια μυστήριαΚωδικός: 978-960-99276-0-4Έτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: Uvarov, Sergey SemionovichΕκδοτικός οίκος: ΚΥΚΕΩΝ TALESΧριστιανικής λατρείας και τελετές, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία

Δοκίμιο για τα Ελευσίνια μυστήρια
Tιμή Καταλόγου:17.92
Έκπτωση:17%
Τελική Τιμή:14.90€

Είναι αξιοπρόσεκτο το ότι στις αρχές του 19ου αιώνα, ο Σεργκέϊ Ουβάροφ, ένας Ρώσος διανοούμενος, γράφει ένα βιβλίο -δοκίμιο ονομάζει την εργασία του- για τα Ελευσίνια Μυστήρια. Είναι μία από τις πρώτες μελέτες που έγιναν με αντικείμενο αποκλειστικά τα Ελευσίνια Μυστήρια. Από τότε, από το 1812, γράφτηκαν αρκετά βιβλία αναφερόμενα σε αυτό το θέμα. Το ενδιαφέρον που δείχνει για πολλές δεκαετίες το αναγνωστικό κοινό (το οποίο δεν περιορίζεται στους ειδήμονες αλλά είναι αρκετά ευρύ) σε ότι αφορά τα Ελευσίνια Μυστήρια, πιστεύουμε ότι οφείλεται στην ελκυστικότητα των θεωριών που έχουν διατυπωθεί γι` αυτά, αλλά και των ιδεών που από αυτά εκπορεύονται. Τα Ελευσίνια Μυστήρια ήταν τα σημαντικότερα Μυστήρια του Αρχαίου Κόσμου και οι τελετές τους συγκέντρωναν ανθρώπους από όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα, πολλοί -και όχι εις μάτην- ψάχνουν να βρουν τι μπορεί να σημαίνει το πνεύμα των Ελευσινίων Μυστηρίων για τη σημερινή εποχή.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Βιβλίο (άγνωστο δέσιμο)
Σελίδες: 196
Τίτλος πρωτότυπου: Essay on the Eleusinian Mysteries
Θέματα: Χριστιανικής λατρείας και τελετές, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα