Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η επίδραση της βυζαντινής τέχνης στη γερμανική της εποχής των Οθωνιδών και των πρώτων Σαλιδών αυτοκρατόρωνΚωδικός: 978-960-7079-80-0Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Γκιολές, ΝικόλαοςΕκδοτικός οίκος: Ίδρυμα Γουλανδρή - ΧορνΕυρώπη, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Ιστορία της Τέχνης / στυλ τέχνης & σχεδίασης, Ιστορία της Τέχνης: ΄Βυζαντινή & Μεσαιωνική τέχνη περ. 500 μ.Χ. έως περ. 1400 μ.Χ.

Η επίδραση της βυζαντινής τέχνης στη γερμανική της εποχής των Οθωνιδών και των πρώτων Σαλιδών αυτοκρατόρων
Tιμή Καταλόγου:8.32
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:4.20€

Όταν στο τέλος του 19ου αιώνα στράφηκε η προσοχή από τους ευρωπαίους ιστορικούς της τέχνης προς τη μελέτη της βυζαντινής τέχνης, άρχισαν να επισημαίνονται και οι επιδράσεις της στη μεσαιωνική ευρωπαϊκή τέχνη. Τούτο παρατηρήθηκε πρώτα με τους ρώσους ερευνητές που υπογράμμισαν τις βαθιές ρίζες της ρωσικής τέχνης στη βυζαντινή παράδοση. Ακολούθησαν οι δυτικοευρωπαίοι ιστορικοί της τέχνης, οι οποίοι άρχισαν να επανεκτιμούν τη μεσαιωνική τέχνη της λατινικής Δύσης και συγχρόνως να ασχολούνται με τη σπουδή της βυζαντινής τέχνης. Ανιχνεύουν και αναζητούν βυζαντινές πηγές σε πολλά έργα της εποχής των Καρολιδών (μέσα 9ου - μέσα 10ου αι.), των Οθωνιδών και Σαλιδών (μέσα 10ου - μέσα 11ου αι.), της Ρωμανικής περιόδου (μέσα 11ου - 12ος αι.) και της πρώιμης γοτθικής εποχής (13ος αι.).

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 134
Θέματα: Ευρώπη, Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Ιστορία της Τέχνης / στυλ τέχνης & σχεδίασης, Ιστορία της Τέχνης: ΄Βυζαντινή & Μεσαιωνική τέχνη περ. 500 μ.Χ. έως περ. 1400 μ.Χ.
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα