Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το Χρονικό της Άλωσης της ΠόληςΚωδικός: 978-618-5088-47-7Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Χρονόπουλος, ΓιάννηςΕκδοτικός οίκος: HISTORICAL QUESTΜεσαιωνική Ιστορία

Το Χρονικό της Άλωσης της Πόλης
Tιμή Καταλόγου:13.30
Έκπτωση:26%
Τελική Τιμή:9.90€

Ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ένα λεπτομερές ημερολόγιο της θλιβερής άνοιξης του 1453 ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη ο Γιάννης Χρονόπουλος με το έργο του "Το Χρονικό της Άλωσης της Πόλης - 29 Μαΐου 1453". Ο συγγραφέας ιστορικός ο ίδιος, δεν αυθαιρετεί. (Ανα)συνθέτει τα γεγονότα βασιζόμενος στην υπάρχουσα γραμματεία και κυρίως σε δύο χρονικά της εποχής. Την "πολιορκία και η άλωση της Κωνσταντινούπολης" του Γεώργιου Φραντζή και το "Ημερολόγιο της πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης" που έγραψε ο Βενετσιάνος γιατρός Νικολό Μπάρμπαρο.
Μέρα-μέρα και ώρα-ώρα σαν να πρόκειται για πολεμική ανταπόκριση μέσα από την Πόλη, σαν οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από την κάμερα και έχει μονταριστεί επιδέξια. Οι λεπτομέρειες -πραγματολογικές, χρονολογικές και τοπογραφικές- συναρπάζουν με τη ζωντάνια που τους προσδίδει ο συγγραφέας χωρίς να προδίδει την ιστορική ακρίβεια.
Το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα στέφεται από επιτυχία καθώς το βιβλίο αποτελεί μια ανακαταγραφή της Ιστορίας σε γραμμική χρονική εξέλιξη, Timeline, όπως θα λέγαμε στα... ελληνικά. Με αναδιάταξη των δεδομένων σε ημερολογιακή ακολουθία με τρόπο κατά τον οποίο ο αναγνώστης μπορεί να τα προσλάβει πρωτοβάθμια -κάτι που συχνότατα απουσιάζει από την ελληνική βιβλιογραφία- και εν συνεχεία να εμβαθύνει σε μια δευτεροβάθμια ανάλυση. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 216
Θέματα: Μεσαιωνική Ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα