Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η διαμόρφωσις του ευρωπαϊκού πνεύματοςΚωδικός: 978-960-7812-13-1Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Καλογερόπουλος, Νικόλαος Α.Εκδοτικός οίκος: ΚΥΡΟΜΑΝΟΣΕυρώπη, Φιλοσοφία, Πολιτισμικές σπουδές, Ιστορία της επιστήμης

Η διαμόρφωσις του ευρωπαϊκού πνεύματος
Tιμή Καταλόγου:46.00
Έκπτωση:31%
Τελική Τιμή:31.95€

(...) Ο τόμος αυτός αποτελεί τη συνέχεια των δυο τόμων της «Διαμορφώσεως του Ελληνικού πνεύματος» και χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο μέρος αναπτύσσονται τα κυριότερα φιλοσοφικά ρεύματα του αιώνος, που χαρακτηρίζουν τη σκέψη και διαμορφώνουν την νοοτροπία του ανθρώπου της Δύσεως. Στο δεύτερο μέρος αναλύονται οι πολύμορφες τάσεις εκφράσεως της Τέχνης, με ιδιαίτερο κεφάλαιο που αφιερώνεται στον Κινηματογράφο, αποκλειστικό γέννημα του αιώνος. Στο τέταρτο μέρος εκτίθεται η ιστορική εξέλιξη των Φυσικών Επιστημών, από την εποχή του Θαλή μέχρι τις νεότερες έρευνες στον καινούργιο κόσμο της σχετικότητας, της Κβαντικής Φυσικής και της νέας Κοσμολογίας. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Δερματόδετο
Σελίδες: 719
Θέματα: Ευρώπη, Φιλοσοφία, Πολιτισμικές σπουδές, Ιστορία της επιστήμης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα