Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟN ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ - «Η τρομοκρατία εν Κύπρω»Κωδικός: 978-9925-581-09-2Έτος έκδοσης: 2020Συγγραφέας: Γρίβας - Διγενής, ΓεώργιοςΕκδοτικός οίκος: Επιφανίου ΗλίαςΚΥΠΡΟΣ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟN ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ - «Η τρομοκρατία εν Κύπρω»
Tιμή Καταλόγου:15.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:13.50€

«Η επανέκδοση αυτή του "Ημερολογίου του Γρίβα" είναι η πρώτη αυθεντική επανέκδοση του ημερολογίου του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, το οποίο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πηγές για την Ιστορία της ΕΟΚΑ. Όπως ήταν φυσικό, η ανεύρεση του ημερολογίου του αρχηγού της ΕΟΚΑ από τις αποικιοκρατικές αρχές κινητοποίησε τη βρετανική προπαγάνδα σε μεγάλο βαθμό, με άγνωστες παραποιήσεις και παρεμβάσεις στο πρωτότυπο κείμενο, και "Το Ημερολόγιον του Γρίβα" αποτέλεσε ένα εξαιρετικά πολυδιαφημισμένο εργαλείο εναντίον της οργάνωσης. Την ελληνική έκδοση του 1957 του ημερολόγιου που δημοσιεύτηκε από τις βρετανικές αρχές αποφασίσαμε να επανεκδώσουμε σήμερα, έξι δεκαετίες μετά, ως υποχρέωση και καθήκον απέναντι στην Ιστορία του πολύπαθου νησιού μας και στους μελετητές της. Με πολλή προσοχή στη χρησιμοποίηση του πρωτότυπου εντύπου του 1957 και με τη συμβολή του ιστορικού Πέτρου Παπαπολυβίου, ο οποίος προλογίζει την έκδοση πριν από τη φωτοαναστατική ανατύπωση του ημερολογίου, το εγχείρημα αυτό υλοποιήθηκε, και παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό, συμβάλλοντας έτσι στη μελέτη της Ιστορίας του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ηλίας Επιφανίου

Ιούλιος 2020»

Από τον πρόλογο του εκδότη.

Εισαγωγή-επιμέλεια: Πέτρος Παπαπολυβίου

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 136