Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ ΑΙΜΑ-ΔΑΚΡΥ-ΝΙΚΗΚωδικός: ELSKEPSΣυγγραφέας: Καλλινικίδης Φ. ΧαράλαμποςΕκδοτικός οίκος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ ΑΙΜΑ-ΔΑΚΡΥ-ΝΙΚΗ
Tιμή Καταλόγου:19.08
Έκπτωση:27%
Τελική Τιμή:14.00€

Το σπάνιο αυτό βιβλίο καταγράφει την δράση των εθνικών ανταρτικών οργανώσεων στην βόρεια Ελλάδα κατά τη δραματική περίοδο 1941-1949. Η προσπάθεια αφελληνισμού και προσάρτησης της Μακεδονίας και της Θράκης από τους Βουλγάρους συνοδεύτηκε από πλήθος ωμοτήτων. Ως αντίδραση οι Έλληνες εθνικιστές συγκρότησαν ένοπλες αντιστασιακές ομάδες(Π.Α.Ο. &ndash Εθνικιστικές Οργανώσεις Φωστηρίδη &ndash κ.α.).  Μετά την κατοχή οι εθνικές οργανώσεις συνέχισαν τον ένοπλο αγώνα εναντίον εκείνων που προωθούσαν την απόσπαση της Μακεδονίας από τον εθνικό κορμό. Στο σπάνιο αυτό βιβλίο καταγράφεται το ιστορικό των εθνικών οργανώσεων , διασώζονται τα ονόματα των πρωταγωνιστών και των μελών τους, περιγράφονται οι επικές μάχες κατά των ξένων και των ντόπιων επιβουλέων και αποκαλύπτονται ντοκουμέντα προδοσίας. Τα κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Το βιβλίο αποτελεί ακριβή ανατύπωση της πρωτότυπης έκδοσης του 1961. Σελίδες 244.