Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι Ενετοί στη Νάξο 1207 - 1566Κωδικός: 978-960-522-102-7Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Κωτσάκης, ΑθανάσιοςΕκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΕλλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία

Οι Ενετοί στη Νάξο 1207 - 1566
Τελική Τιμή:7.90€

Έτος 1204 μ.Χ.: τα στρατεύματα της Δ΄ Σταυροφορίας, που έχουν εισβάλει στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, καταλαμβάνουν και λεηλατούν την Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα διαμελίζεται: στο χώρο του Αιγαίου σχηματίζονται νέα ελληνικά, φραγκικά και βενετσιάνικα κρατίδια. Τρία χρόνια αργότερα, ένα πλήθος από Ενετούς τυχοδιώκτες υπό το Μάρκο Σανούδο κυριεύει τη Νάξο καθώς και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Έκτοτε η Νάξος θα γίνει η πρωτεύουσα του Δουκάτου του Αιγαίου ή του Αρχιπελάγους. Οι Ενετοί θα κυριαρχήσουν στη νησί για περίπου δυόμισι αιώνες, ενώ η εξουσία τους επί των εντοπίων θα διατηρηθεί ουσιαστικά και κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Σιωπηλοί μάρτυρες της παρουσίας των Ενετών στη Νάξο θα παραμείνουν τα μνημεία, που άφησαν οι κατακτητές πίσω τους: το Κάστρο της Χώρας και οι διάσπαρτοι σε όλο το νησί πύργοι.

Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 84
Θέματα: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα