Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑΚωδικός: 978-960-9431-48-4Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Οικονομίδης Γ. ΝικόλαοςΕκδοτικός οίκος: EUROBOOKS

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ
Tιμή Καταλόγου:25.00
Έκπτωση:25%
Τελική Τιμή:18.75€

ΟΠΛΟΝ ΚΑΙ ΡΥΜΑ &ndash ΚΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΓΥΜΝΑΣΙΝ ΑΥΤΩΝ &ndash ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ &ndash ΤΑ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΙΜΑ &ndash ΤΩΝ ΚΥΝΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΩΝ

Ακριβής φωτογραφική ανατύπωση της σπανιότατης μελέτης του Νικολάου Γ. Οικονομίδου η οποία κυκλοφόρησε το 1884 και θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος εμπεριστατωμένος Κυνηγετικός οδηγός που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.

Περιεχόμενα:

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΟΠΛΟΥ

ΑΓΟΡΑ ΟΠΛΟΥ

ΓΟΜΩΣΙΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ

ΠΕΡΙ ΡΥΜΑΤΟΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ

ΛΑΓΩΟΣ

ΚΟΝΙΚΛΟΣ

ΟΡΤΥΞ

ΠΕΡΔΙΞ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΠΕΡΔΙΞ Η ΦΑΙΑ Ή Η ΑΓΡΟΔΙΑΙΤΟΣ

ΦΑΣΙΑΝΟΣ

ΣΚΟΛΟΠΑΞ

ΑΓΡΙΟΝΗΣΣΑ

ΟΡΤΥΓΟΜΗΤΡΑ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ

ΤΑ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΙΜΑ

ΠΕΡΙ ΚΥΝΩΝ

ΠΕΡΙ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΥΤΩΝ

 Όπως σημειώνει στον πρόλογο ο συγγραφέας:

Εάν τις διασκέδασις συνενοί το τερπνόν συν τω ωφελίμω αναντιρρήτως τοιαύτη τις εστίν η θήρα, ήτις, ενώ παρέχει γλυκείαν τέρψιν, γίνεται συνάμα πρόξενος μεγάλης ωφελείας, συντελούσα εις την υγιείαν, υψούσα το φρόνημα, εκγυμνάζουσα το σώμα εις την σκληραγωγίαν και προετοιμάζουσα πολίτας ετοίμους και ικανούς άμα όπως επιτυχώς προασπίσωσι δια των όπλων την πατρίδα. Και τω όντι, θηρεύων τις κινείται και η κίνησις εστίν υγιείας πάροχος, ανέρχεται υψηλά μέρη όπου οι πνεύμονες ευρύνονται αναπνέοντες καθαρόν και ζωογόνον αέρα, η όρασις τέρπεται θεωμένη εκτενή και ποικίλον ορίζοντα, η ακοή λεπτύνεται, το νευρικόν σύστημα ισχυροποιείται και δια της φοιτήσεως εις τα όρη και της χρήσεως των όπλων αποκτά ο κυνηγός γενναία και ανδρικά φρονήματα.

Σελίδες: 382