Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δύο απόπειρες και μια δολοφονίαΚωδικός: 978-9963-631-10-0Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Δρουσιώτης, ΜακάριοςΕκδοτικός οίκος: ΑλφάδιΚύπρος, Ελλάδα, Ιστορία, Ευρωπαϊκή ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση

Δύο απόπειρες και μια δολοφονία
Τελική Τιμή:25.00€

Η περίοδος 1967-1970 είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της νεότερης κυπριακής ιστορίας. Κύριοι σταθμοί της περιόδου ήταν η κρίση στο τουρκοκυπριακό χωριό Κοφίνου, τον Νοέμβριο του 1967, που είχε ως συνέπεια την απόσυρση της ελληνικής μεραρχίας από την Κύπρο. Η συνεργασία του υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Πολύκαρπου Γιωρκάτζη με τον Αλέκο Παναγούλη στην απόπειρα του τελευταίου να δολοφονήσει τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο και η παραίτησή του πρώτου από το αξίωμά του. Η σύγκρουση του Γιωρκάτζη με τον Μακάριο και η συμμετοχή του στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Κύπρου, σε συνεργασία με Έλληνες αξιωματικούς. Και τέλος η δολοφονία του Γιωρκάτζη από τους ίδιους τους συνεργάτες του. Αυτές οι δυο απόπειρες και η μια δολοφονία συνθέτουν όλο το σκηνικό της υπό επισκόπηση περιόδου. Το βιβλίο ρίχνει άπλετο φως στο παρασκήνιο των μεγάλων αυτών γεγονότων. Στηριγμένο σε έγγραφα που δημοσιεύονται για πρώτη φορά, περπατά τους αναγνώστες στις διαδρομές μιας πρωτοφανούς στη σύλληψη και την εκτέλεση συνωμοσίας, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο της εξουσίας στο εσωτερικό της ελληνικής χούντας με πρόσχημα τον αγώνα για εθνική ολοκλήρωση της Κύπρου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 392
Θέματα: Κύπρος, Ελλάδα, Ιστορία, Ευρωπαϊκή ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα