Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Υπουργείο του τρόμου;Κωδικός: 978-960-6760-64-8Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Alojz, LorencΕκδοτικός οίκος: ΤόποςΔημοκρατία της Τσεχίας, Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση, Μαρξισμός και Κομμουνισμός, Κατασκοπεία και μυστικές υπηρεσίες

Υπουργείο του τρόμου;
Tιμή Καταλόγου:16.31
Έκπτωση:76%
Τελική Τιμή:3.90€

Το βιβλίο - αποκάλυψη που συναντάει τις Ζωές των Άλλων μέσα από μια αναπάντεχη διαδρομή.
Σαράντα χρόνια μετά την ` Άνοιξη της Πράγας` και σχεδόν είκοσι από τη `Βελούδινη Επανάσταση`, ο τελευταίος αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τσεχοσλοβακίας, ο στρατηγός Αλόιζ Λόρεντς, `απολογείται` για την αυτοκρατορία των 100.000 πρακτόρων που διοικούσε ο ίδιος, με στόχο την υπεράσπιση του σοσιαλισμού.
Μια μοναδική μαρτυρία από τα ενδότερα του συστήματος για:
Ι. Τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, χθες, σήμερα και αύριο, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας, τους στόχους και τα μέσα. Η διείσδυση σε κάθε κοινωνικό και ιδιωτικό χώρο, τα απόρρητα σχέδια για την παρακολούθηση του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, του Βάτσλαβ Χάβελ και όλων των `εχθρών` του σοσιαλισμού, η λογοκρισία, η περιστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΙΙ. Την αρχή και το τέλος της «Άνοιξης της Πράγας» και τη χαμένη ευκαιρία που αντιπροσώπευε.
ΙΙΙ. Τους λόγους κατάρρευσης του `υπαρκτού σοσιαλισμού` όπως τους καταγράφει ο άνθρωπος που γνώριζε όχι απλώς την απογοήτευση των μαζών, αλλά και το γεγονός ότι η πιο ισχυρή `αντιπολίτευση` βρισκόταν ανάμεσα στις γραμμές της Εξουσίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 365
Θέματα: Δημοκρατία της Τσεχίας, Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση, Μαρξισμός και Κομμουνισμός, Κατασκοπεία και μυστικές υπηρεσίες
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα