Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μνήμες της ΣμύρνηςΚωδικός: 978-960-600-357-8Έτος έκδοσης: 1998Συγγραφέας: Γρηγοριάδου - Σουρέλη, Γαλάτεια 1930-2016Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΔιηγήματα

Μνήμες της Σμύρνης
Tιμή Καταλόγου:6.80
Έκπτωση:34%
Τελική Τιμή:4.50€

Μια συλλογή διηγημάτων που είναι εμπνευσμένα από τις στερνές στιγμές της καταρρέουσας Σμύρνης. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες απλών ανθρώπων, που ζουν στο επίκεντρο του φοβερού χαλασμού, δίνεται με έξοχη δύναμη αναπαράστασης ο επιθανάτιος σπασμός της φλεγόμενης πόλης. Η συγγραφέας βλέπει τις φλόγες, αλλά δε σταματά σ` αυτές: προχωρεί στο ψυχικό ολοκαύτωμα των πρωταγωνιστών της μεγάλης καταστροφής. Της δίνεται, έτσι, η ευκαιρία να δημιουργήσει τύπους αυθεντικούς, που υψώνουν το ατομικό σε πανανθρώπινο, το επικαιρικό σε αιώνιο. Λόγος μεστός, εικόνες καθαρές, χαρακτήρες υπαρκτοί, γλώσσα πλούσια, διάλογος ουσιαστικός, αίσθημα βαθιάς ανθρωπιάς κάνουν τις `Μνήμες της Σμύρνης` προσφορά αληθινή στο χώρο της λογοτεχνίας μας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 95
Θέματα: Διηγήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα