Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣΈτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Κονιδάρης Δημήτριος

Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:19.00€

Εισαγωγή

 

O Κινέζος πρωθυπουργός Wen Jiabao, ομιλών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το 2010, είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά στην Κίνα και την Ελλάδα ως ‘δύο απαστράπτοντα μαργαριτάρια’ στην Ανατολή και την Δύση αντιστοίχως που προσέφεραν μείζονα συνεισφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο φημισμένος ερευνητής Boardman, άλλωστε, έχει επισημάνει την ανέλιξη του Κινέζικου Δράκοντος από το πρωτότυπο του Ελληνικού Κήτους, ενώ οι συσχετίσεις μεταξύ των δύο προαναφερθέντων πόλων περιλαμβάνουν την ανάδειξη Ελληνο – Ινδού βασιλέα σε Σοφό του Βουδισμού.

Η διαμόρφωση της Κινεζικής πολιτιστικής παραδόσεως θεωρείται ότι έλαβε χώραν κυρίως κατά την Περίοδο των Δυναστειών Shang (από το 1700 π.Χ.) και Chou (από το 1122 π.Χ.), καθώς και αυτήν των Αντιμαχομένων Κρατιδίων (από το 450 π.Χ.) που προηγήθηκαν της πολιτικής ενοποιήσεως στα μέσα του τρίτου αιώνος π.Χ. (δυναστείες Qin από το 256 π.Χ. και Han από το 206 π.Χ.). Κατά την περίοδο των αναστατώσεων στην αχανή χώρα σημειώθηκε μια έκρηξη στην ανάπτυξη του προβληματισμού και την παραγωγή διανοητικού έργου γνωστή ως η άνθιση των Εκατό Σχολών, ακολούθησε δε η εμφάνιση μεγάλων διανοητών όπως ο Λάο-Τσε, ο Κονφούκιος και ο Μότζε, κατ’ αναλογίαν προς ότι συνέβη στην κλασική Ελλάδα τής αυτής περιόδου.

Στην παρούσα εργασία καταβάλλεται προσπάθεια να ανιχνευθούν ή, έστω, να πιθανολογηθούν τυχόν υπάρχουσες επαφές και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτισμών με έμφαση στην πρό – Αλεξανδρινή περίοδο! Το μαργαριτάρι της Ανατολής με την πρώιμη επινόηση της γραφής, την ανάπτυξη κρατικών δομών, την έντονη εξερευνητική δραστηριότητα, την τήρηση αρχείων και την κατάκτηση τεχνολογικών και διανοητικών καινοτομιών ίσως φανεί, με αφορμή και την εργασία αυτή, λιγότερο απομονωμένο και περισσότερο επηρεασμένο από τις Δυτικές και άλλες επιρροές άμεσες ή έμμεσες!

 

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ