Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η παλαιότητα της νέας ελληνικήςΚωδικός: 978-960-9530-10-1Έτος έκδοσης: 2011Συγγραφέας: Δάλκος, ΧρίστοςΕκδοτικός οίκος: ΜΕΛΑΝΙΕλληνικές γλώσσες, Ιστορική & συγκριτική γλωσσολογία, Γραμματική, συντακτικό & μορφολογία

Η παλαιότητα της νέας ελληνικής
Tιμή Καταλόγου:9.54
Έκπτωση:27%
Τελική Τιμή:6.95€

Η βασική ιδέα πάνω στην οποία εδράζεται το παρόν βιβλίο είναι η αμφισβήτηση της μηχανιστικής δυτικής αντίληψης για την εξέλιξη. Εφ` όσον εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η εξέλιξη ενός λεξιλογικού τύπου δεν συνεπάγεται την εξαφάνιση αυτού από τον όποιο προήλθε (πρβλ. την συνύπαρξη του `θέλω να` και του `θα`) είναι καθ` όλα δυνατό και αναμενόμενο η νεοελληνική να διατηρή πρωτογενείς τύπους, παλαιότερους των αττικών ή και των ομηρικών. Ανοίγει, επομένως, ο δρόμος για αναθεώρηση των θεσφάτων που έχουν καθορίσει την εθνική και πολιτισμική μας συνείδηση, και για την ανάδειξη της εξέχουσας σημασίας της γλωσσικής μας κληρονομιάς, γραπτής και προφορικής, στην προώθηση της εθνικής αλλά και πανανθρώπινης αυτοσυνειδησίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 101
Θέματα: Ελληνικές γλώσσες, Ιστορική & συγκριτική γλωσσολογία, Γραμματική, συντακτικό & μορφολογία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα