Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο Νικόλαος Βότσης και ο τορπιλισμός του Φετχί ΜπουλέντΚωδικός: 978-618-80240-0-7Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Μαλτσίδης, ΑργύρηςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Λόγος και ΕικόναΕλλάδα, 1900 ? 1914, Ευρωπαϊκή ιστορία

Ο Νικόλαος Βότσης και ο τορπιλισμός του Φετχί Μπουλέντ
Tιμή Καταλόγου:21.20
Έκπτωση:15%
Τελική Τιμή:18.00€

Στο βιβλίο παρουσιάζεται το ανδραγάθημα του υποπλοίαρχου Νικόλαου Βότση, ο τορπιλισμός του Φετχί Μπουλέντ στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθώντας την παραπάνω γραμμή του συγγραφέα, το λεύκωμα φιλοξενεί στις σελίδες του, πέρα από την απλή καταγραφή της ιστορίας, πλούσιο αρχειακό υλικό και πηγές, αλλά και επίσημα έγγραφα, επιστολές, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, φωτογραφίες, επιστολικά δελτάρια, σχέδια και μακέτες, χάρτες, λιθογραφίες και ελαιογραφίες, προτομές, απεικονίσεις και άλλα. Στην αρχή ο Αργύρης Μαλτσίδης καταγράφει τις προσπάθειες ανεύρεσης και ανέλκυσης κομματιών του βυθισμένου Φετχί Μπουλέντ, που έγιναν με ενέργειές του τα έτη 1998 και 1999. Στη συνέχεια αναλυτικά κείμενα φωτίζουν τον ήρωα Νικόλαο Βότση, το τορπιλοβόλο 11, το πλήρωμά του, τον Θερμαϊκό κόλπο, τον απόπλου και την προετοιμασία της επιχείρησης, την είσοδο στον κόλπο, τον τορπιλισμό στις 18 Οκτωβρίου του 1912, τη διαφυγή και τα επινίκια που φθάνουν μέχρι τις ημέρες μας. Γίνεται σημαντική προσπάθεια η ιστορία να απεικονισθεί όσο πιο πιστά, ανατρέχοντας σε όλες τις πηγές και τη βιβλιογραφία. Ο συγγραφέας, αν και ερασιτέχνης ιστορικός, είναι κάτι περισσότερο από απλός χρονικογράφος, που ανέλαβε να επεξεργαστεί τα στοιχεία και το υλικό που συνέλεξε. Την επιμέλεια και φροντίδα της έκδοσης έκανε ο Ευάγγελος Χεκίμογλου, που επίσης παρέσχε σημαντικές πληροφορίες από το αρχείο του.

Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 102
Θέματα: Ελλάδα, 1900 ? 1914, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα