Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αμερικανο-ναζιστική συνωμοσίαΚωδικός: 978-960-398-178-7Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Higham, CharlesΕκδοτικός οίκος: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣΗ.Π.Α., Πολιτική και κυβέρνηση

Αμερικανο-ναζιστική συνωμοσία
Tιμή Καταλόγου:17.59
Έκπτωση:15%
Τελική Τιμή:14.90€

Θα μπορούσε να είναι ένα συγκλονιστικό και αληθοφανές πολιτικό θρίλερ, αν δεν ήταν μία απολύτως τεκμηριωμένη καταγραφή πραγματικών γεγονότων, αποτέλεσμα της έρευνας του Αμερικανού συγγραφέα. Ο Τσαρλς Χίγκαμ μελέτησε επίσημα έγγραφα υπουργείων, απόρρητα υπομνήματα κρατικών υπηρεσιών, τηλεγραφήματα διπλωματικών αποστολών, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα ντοκουμέντα, τα οποία φωτίζουν τις σκοτεινές διασυνδέσεις Αμερικανών και Γερμανών, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.
Το πόρισμα της ερευνάς του σοκάρει: Ορισμένα μεγάλα κεφάλια των οικονομικών και βιομηχανικών κύκλων της εποχής του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, καθώς και αρκετοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έβαλαν το κέρδος πάνω από τον πατριωτισμό και, ενώ βοηθούσαν την πολεμική προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ταυτόχρονα ενίσχυαν και τη ναζιστική Γερμανία.
Θέλοντας να προλάβει τους εραστές της λήθης και μελλοντικούς επικριτές του, ο Αμερικανός συγγραφέας είναι αφοπλιστικός:
"Θα βρεθούν φυσικά άνθρωποι που θα ισχυριστούν πως όσοι αναφέρονται σ` αυτό το βιβλίο, μια που δε βρίσκονται πια στη ζωή, δεν μπορούν ν` απαντήσουν και συνεπώς δε θα έπρεπε να ασκείται σε βάρος τους τέτοια κριτική. Σ` όλους αυτούς αρμόζει μία και μοναδική απάντηση: εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ούτε κι αυτοί μπορούν να απαντήσουν".

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 292
Τίτλος πρωτότυπου: Trading with the Enemy
Θέματα: Η.Π.Α., Πολιτική και κυβέρνηση
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα