Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (1920-1921)Κωδικός: 978-960-537-109-8Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Goldman, Emma, 1869-1940Εκδοτικός οίκος: ΑΠΟΠΕΙΡΑΡωσία, Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση, Μαρξισμός και Κομμουνισμός, Επαναστατικές ομάδες και κινήματα

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (1920-1921)
Tιμή Καταλόγου:19.08
Έκπτωση:59%
Τελική Τιμή:7.90€

Η «Κόκκινη Έμμα» φτάνει στη Ρωσία αρχές του 1920, «γεμάτη ελπίδες» ότι θα βρει «μια χώρα νεογέννητη, με το λαό δοσμένο ολόψυχα στη μεγαλειώδη αλλά δύσκολη δουλειά της επαναστατικής ανοικοδόμησης». Προσφέρεται να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις. Γνωρίζει τον Λένιν, τον Ζηνόβιεφ, τον Λουνατσάρσκι, τον Κροπότκιν, την Κολλοντάι, τον Γκόρκι τον Τζων Ρηντ κ.ά. Επισκέπτεται την Πετρούπολη, τη Μόσχα, το Χάρκοβο, το Κίεβο, την Οδησσό, τον Αρχάγγελο. Όμως γρήγορα, αντί για την ομορφιά και τη λάμψη της Επανάστασης, συναντά την εκμετάλλευση, τις καταχρήσεις και τα προνόμια των μελών του κόμματος, τη στέρηση της ελευθερίας του λόγου, τη λογοκρισία, το συγκεντρωτισμό, τις διώξεις των διαφωνούντων. Το όνειρό της θαμπώνει και το 1921, μετά την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης της Κρονστάνδης, παίρνει τελικά την απόφαση να εγκαταλείψει τη Ρωσία των Σοβιέτ. Μια από τις πιο έντιμες και αυθεντικές μαρτυρίες για τα πρώτα χρόνια μετά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων, που εκδίδεται με μεγάλη καθυστέρηση για πρώτη φορά στη γλώσσα μας. Η Έμμα Γκόλντμαν παθιάζεται για την αλήθεια, και το βιβλίο της, ζωντανό και πάντα επίκαιρο, αποτελεί ανεκτίμητο βοήθημα για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τα μεγάλα γεγονότα του 20ου αιώνα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 288
Τίτλος πρωτότυπου: My Disillusionment in Russia
Θέματα: Ρωσία, Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση, Μαρξισμός και Κομμουνισμός, Επαναστατικές ομάδες και κινήματα
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα