Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ. Ο ηρωικός δημοσιογράφος του ΠόντουΚωδικός: 978-618-5219-58-1Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Κώστας Νικ. ΚαπετανίδηςΕκδοτικός οίκος: Ινφογνώμων ΕκδόσειςΒιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ. Ο ηρωικός δημοσιογράφος του Πόντου
Tιμή Καταλόγου:13.00
Έκπτωση:10%
Τελική Τιμή:11.70€

Το βιβλίο «Νίκος Καπετανίδης, ο ηρωικός δημοσιο-γράφος του Πόντου» είναι μία ιστορική βιογραφία.

Ο Νίκος Καπετανίδης (1889-1921) υπήρξε Τραπε-ζούντιος δημοσιογράφος, ο οποίος την περίοδο 1918-1921 εξέδιδε τη γνωστότερη και μαχητικότερη ελληνική εφημερίδα του Πόντου, την «Εποχή». Φλογερός πατριώτης, αποκάλυπτε μέσα από τις στήλες της εφημερίδας του τις τουρκικές διώξεις εναντίον του ελληνικού στοιχείου.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο, τον ομογενή βουλευτή Ματθαίο Κωφίδη και άλλους επιφανείς Πόντιους, αποτέλεσαν την πνευματική ηγεσία του Πόντου η οποία αγωνίστηκε αφενός να προστατεύσει τους Έλληνες του Πόντου και αφετέρου σε συνεργασία με τον Βενιζέλο και τους ποντιακούς συλλόγους του εξωτερικού, να επιτύχουν την ανεξαρτησία ή αυτονομία του Πόντου.

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 184
Θέματα: Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα