Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Έπεσεν ηρωικώς μαχόμενος την 12ην Αυγούστου 1921 και ώραν 14.10Έτος έκδοσης: 1983Συγγραφέας: Μάγνης, Γεώργιος Μ.Εκδοτικός οίκος: ΆΓΡΑΕλλάδα, Φωτογραφίες: συλλογές, Ευρωπαϊκή ιστορία, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

Έπεσεν ηρωικώς μαχόμενος την 12ην Αυγούστου 1921 και ώραν 14.10
Tιμή Καταλόγου:14.13
Έκπτωση:51%
Τελική Τιμή:6.90€

Το βιβλίο περιέχει την αλληλογραφία σε 112 έγχρωμες και μαυρόασπρες καρτ-ποστάλ του Κωνσταντινουπολίτη στρατιώτη Γεωργίου Μ. Μάγνη με την οικογένειά του, κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Η αλληλογραφία αρχίζει στη Χαλκίδα, όπου εκπαιδεύεται ο Μάγνης, και λήγει με την τελευταία κάρτα ενός αδελφικού του φίλου λοχία που αναγγέλλει τον θάνατό του, στις αρχές της μάχης του Σαγγάριου. Ο Μάγνης στέλνει κάρτες απ' όπου προελαύνει ο ελληνικός στρατός. Οι κάρτες που διαλέγει είναι φωτογραφίες από τα μέρη που περνάει (Χαλκίδα, Μαγνησία, Μπαλίκεσερ, Πάνορμο, Ραιδεστό, Κούλα, Ουσάκ, Σμύρνη), χρωμολιθογραφίες και ευχετήριες κάρτες που στέλνει στη μικρή αδελφή του και στη γιαγιά του, σκηνές από πολεμικές επιχειρήσεις και τελετές μετά τις πρώτες νίκες, πόζες δικές του και συστρατιωτών του. 
Όλα τα πρόσωπα της τραγικής αυτής ιστορίας εικονίζονται στις φωτογραφίες της αλληλογραφίας: ο Μάγνης, η μητέρα του κι ο πατέρας του, ο αδελφός του και η αδελφή του, οι θείοι του, καθώς και ο λοχίας που αναγγέλλει τον θάνατό του. Μία εκτενής εισαγωγή συνδέει τα ιστορικά γεγονότα της προέλασης του ελληνικού στρατού με την προσωπική περιπέτεια του νεαρού στρατιώτη. 
Οι καρτ-ποστάλ του Μάγνη, μαζί με τις κάρτες που του έστειλαν οι δικοί του, βρέθηκαν το 1972 στο Γηροκομείο της Πόλης, όπου τις είχε φυλάξει μέχρι τα τελευταία της η αδελφή του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 133
Θέματα: Ελλάδα, Φωτογραφίες: συλλογές, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα